S'obre la convocatòria per optar a cadascun dels 27 horts urbans de Palamós

S'obre la convocatòria per optar a cadascun dels 27 horts urbans de Palamós
Palamós

Data: 15/01/2019

L'Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana i fins al dilluns 4 de febrer, el període de sol•licitud de les 27 unitats d’horta que el municipi posa a disposició dels ciutadans de la vila a la finca municipal de Can Pere Tià, situada a l’accés a la vall de la Bell-lloc. 

Aquestes unitats s'amplien amb quatre parcel•les més que l'Ajuntament reserva en aquest cas per a formació i per a les entitats locals. Dues d'elles són utilitzades per la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) i les dues restants es destinen a entitats o associacions locals que requereixen dinamitzar projectes socials o d'integració.

La nova convocatòria estableix les adjudicacions per un període màxim de quatre anys, seguint els criteris establerts l’any 2014 quan el municipi va iniciar aquest projecte d’hortes, posant a disposició dels palamosins i les palamosines aquest global de 31 parcel•les. 

Les sol•licituds fins al 4 de febrer 
Per poder participar en el sorteig cal presentar la sol•licitud al registre municipal de l'Ajuntament (Oficina d’Atenció Ciutadana -OAC- c/ Major, 56) dins el termini previst que finalitzarà el dia 4 de febrer. 

Els requisits bàsics que es demanen als sol•licitants són: ser major de 16 anys, estar domiciliat a Palamós i figurar al padró municipal amb una antiguitat mínima d’un any ininterromput, així com no disposar ni conrear, ni l’interessat ni un familiar, de cap altre hort o terreny, i no tenir deutes amb la hisenda local. Cal destacar que cada unitat familiar només podrà sol•licitar una sola parcel•la d’horta.

Formació per a fomentar l’agricultura ecològica
Per a la utilització de les hortes s’ha establert una taxa de 50 € anuals per adjudicatari i horta, i una fiança única de 50 € que es retornarà a final del període de quatre anys, si no s'han ocasionat danys a la parcel•la o als serveis.

Cal destacar també que la utilització de les hortes s’haurà de fer sempre sota els criteris d’agricultura ecològica, i per tant sense la possibilitat d'utilitzar pesticides, herbicides ni adobs químics. 

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós és previst que un cop adjudicades les unitats d'horta es programi la formació sobre aquesta tipologia d'agricultura als nous titulars de les llicències d’utilització. 

Jornada de portes obertes 
Per tal de donar a conèixer de primera mà els nous espais d’horta de la finca municipal de Can Pere Tià, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós preveu poder realitzar, un cop finalitzat el període de presentació de sol•licituds, una jornada de portes obertes als horts adreçada a les persones adjudicatàries d'aquestes parcel•les.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Betiana Jessica Nuñez Daniellifa 35 dies
Buenos días, donde puedo descargar la solicitud para llevarla completa, Saludos


Més articles de Medi Ambient