S'instal·len noves plaques solars al Club Nàutic de l'Estartit

S'han instal·lat aquest any noves plaques solars al club nàutic de l'Estartit, una activitat que també ajuda a incentivar i promoure el fet d'apostar per les energies renovables i la sostenibilitat. 

La instal·lació de plaques solars és una estratègia de transició del canvi climàtic al qual el Club Nàutic Estartit està optant ja des de fa alguns anys i que aquest any continua portant a terme.  L'actuació concreta per la qual s'han decidit instal·lar més plaques fotovoltaiques ha estat a causa de l'increment de la llum i a la necessitat de ser el més independent possible des del punt de vista energètic. 

Amb els primers càlculs de consum energètic, s'ha estimat que aproximadament un 40% de mitjana anual seria d'estalvi energètic. Tot i que en temporada d'hivern, que és quan menys consum hi ha, s'espera obtenir el 100% de producció.

Amb aquest plantejament, la idea sempre és intentar augmentar la producció cada vegada més però s'ha de tenir en compte que si durant l'hivern aquestes plaques ja donen la quantitat màxima de producció que el club nàutic necessita per consumir, llavors és difícil continuar instal·lant encara més. 

Tal com parla  el Gerent d'energia solar del sòl Gironès Eugeni Mateu Palé, els 50 mil quilowatts l'any que s'han estalviat amb aquestes instal·lacions també impliquen que el club nàutic porta molt per mà el fet d'apostar per les energies renovables i sobretot pel medi ambient, que en aquest cas hi haurà un estalvi de CO₂ d'aproximadament unes 160 tones anuals al club nàutic, tot i que aquests estalvis també els duen a terme altres activitats.

Finalment, a nivell empresarial hi ha hagut un canvi molt important en el sector energètic i aquest es veu reflectit en el nombre de treballadors, els quals van passar de ser 4 a l'empresa l'any passat i actualment hi són 25 amb possibilitat d'incorporar més. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient