La ciutadania es volca en la neteja de les platges de Calella i Llafranc

Palafrugell

Data: 18/09/2022

Durant tot el dissabte al matí, centenars de voluntaris van recórrer les platges de Port Pelegrí de Calella de Palafrugell i de la platja de Llafranc per participar en l'acció "Netegem la Mediterrània". Una neteja de platja que vol fer veure la quantitat de residus que l'ésser humà deixa al medi ambient i com és d'important ser conscients de l'impacte que generem al territori. Es va recollir un total de 183 kilograms de residus i diferents materials.

Calella de Palafrugell i Llafranc van tornar a viure un dia de neteja de les platges. 500 voluntaris van ajudar a recollir els diferents residus com plàstics, ampolles i cigarretes que es trobaven per tota la sorra i la zona de roques. Una acció que duia el nom "Netegem la Mediterrània", impulsada per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palafrugell i la fundació We Care. La neteja volia mostrar la quantitat de residus diferents que es troben a la costa de Palafrugell i com afecten les accions de l'ésser humà a la natura.

Entre Calella i Llafranc, a la recollida hi va participar gent de totes les edats que van omplir les dues platges, tots ells buscant residus per guardar. A la neteja terrestre s'hi van sumar les expedicions amb caiac i paddlesurf, diversos submarinistes i un vaixell que també recollia les deixalles del fons marí.

La neteja va comptar amb la presència de l'activista Olivia Mandle. Ella va ser qui va idear el Jelly Cleaner per recollir microplàstics de la superfície del mar i va ser una de les persones que va participar en la recollida al mar.

Durant tot el matí, els diferents voluntaris van contribuir a recollir totes les deixalles, que un cop juntes, es transporten a la deixalleria municipal. Unes jornades de neteja de les platges que volen ser un missatge de la mala cura que la societat fa de l'entorn i on el veritable èxit seria que no es recollís cap quilo de residus.

Unes accions que no serien possibles sense el voluntariat de la ciutadania i la col·laboració d'entitats i empreses del municipi, amb l'objectiu de mantenir el litoral palafrugellenc el més net possible.dir que van anar amb caiac, vaixell i sumbmarinistes gent de totes les edats


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient