L'Estartit instal·la una caldera de biomassa per subministrar energia a 4 equipaments

Intervé: Sandra Bartomeus, regidora de medi ambient / Lluís Costabella, diputat de medi ambient 

Una caldera de biomassa donarà servei a l'Escola Portitxol, la sala polivalent, la nova llar d'infants i la futura biblioteca de l'Estartit

La caldera consumeix entre 35 i 40 tones de biomassa anuals i el contracte diu que l'estella ha de ser fruit d'una gestió forestal sostenible i provenir de boscos de menys de 25 quilòmetres de proximitat. 

És la primera caldera de biomassa que s'instal·la a l'Estartit, malgrat que a Torroella fa uns anys que se'n va posar una a l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí que ha donat grans resultats.

No es tracta d'accions aïllades sinó incloses al Pla d'Acció Sostenible per reduir un 24% d’emissions el 2020 respecte les emissions generades el 2005. El contracte a 10 anys, inclou el servei i subministrament d'energies renovables i té un cost de 217.800 euros. 

La caldera de l'Estartit s'ha pogut instal·lar gràcies al suport tècnic i econòmic de la Diputació de Girona, que ha invertit 100.000 euros en aquesta tecnologia. 

La inauguració de la caldera s'ha fet aquest dijous amb les autoritats locals i el diputat de medi ambient, que ha aprofitat la visita a l'Estartit per conèixer el resultat del projecte Life Pletera. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient