Els Comuns reclamen sancions per la tala d'arbres d'Aigua Xelida

Palafrugell

Data: 04/01/2019

Catalunya En Comú Podem reclama que la Generalitat imposi sancions a l'empresa constructora del complex de luxe Aiguacel d'Aigua Xelida per la tala il·legal d'arbres.

El diputat David Cid ha registrat una bateria de preguntes al Paralment on recorda que el paratge té un alt valor natural, geològic, cultural i ambiental i que el complex residencial de luxe malmetrà irreversiblement un entorn de gran bellesa paisatgística.

Els Comuns retreuen a l'empresa constructora que hagi tirat endavant la tala d'arbres en plenes vacances de nadal i alerten que en altres promocions urbanístiques pol·lèmiques s'està fent el mateix.

Per això demana a la Generalitat una mirada global i es pregunten si el Govern té algun pla per protegir la vegetació i les zones boscoses de la Costa Brava amenaçades pel boom urbanístic. Lamenten que l'executiu de Quim Torra va a pas de tortuga per protegir la Costa Brava i reclama que acceleri el Pla Director Urbanístic de Sols Sostenibles que va comprometre's a redactar davant una vintena d'ajuntaments de la Costa Brava.

Una promoció de luxe

La promoció Aiguacel s'està desenvolupant en un paratge declarat urbanitzable als setanta però que mai ha estat consolidat ni executat. El projecte urbanístic va ser aprovat el 2006 i passada més d'una dècada s'ha reactivat amb algunes modificacions que l'empresa considera aprovades per silenci administratiu. Es tracta d'una promoció de 33 xalets de luxe.

Des de la promotora defensen que la tala d'arbres és legal i que es va comunicar a l'Ajuntament de Palafrugell el 24 de desembre, en canvi el consistori ho veu diferent i ja ha aturat les obres i obert un expedient que podria acabar en sanció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient