Rebutgen l'avantprojecte de buidatge de Vacamorta a Cruïlles i demanen responsabilitats

Intervé: Salvi Casas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura 

L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, la Plataforma Alternativa a l'Abocador de Cruïlles i el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius qualifiquen el buidatge de l'abocador de Vacamorta d'un problema de país i demanen responsabilitats a la Generalitat per 18 anys d'incompliments. 

Rebutgen frontalment l'avantprojecte presentat pel Departament de Territori perquè "blanquejaria" un abocador il·legal, ja que només contempla el buidatge de residus abocats a partir del 2003. Reclamen el compliment de les sentències perquè es restauri íntegrament el paratge de Vacamorta amb les basses humides i argileres que tenia l'any 2000 abans de construir-hi l'abocador. 

Els detractors de l'avantprojecte denuncien que el document s'ha fet sense trepitjar el terreny i que no reflecteix ni les tonelades de brossa acumulades, ni la seva tipologia. Avisen que cal fer una anàlisi exhaustiva de la situació dels residus i encarregar un estudi de seguretat ara per ara inexistent. 

Ajuntament i ecologistes també han insistit en la necessitat de comptar amb una comissió de seguiment efectiva, petició a la qual la Generalitat ja ha respost convocant una sessió de seguiment pel proper 25 d'abril. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient