Grups ecologistes reclamen la conservació dels camins de ronda de Palafrugell

Palafrugell

Data: 12/07/2020

Intervenen:  Josep Ferrer, Salvem el Golfet i SOS Palafrugell i Eduard de Ribot, SOS Costa Brava

Diversos representants d'associacions i grups ecologistes s'han reunit aquest matí al camí de Ronda de Tamariu per reclamar una millora en les condicions dels camins de ronda. Les seves demandes sorgeixen arrel d'un gran nombre d'accidents ocorreguts en la última dècada i de les dificultats existents a l'hora de transitar pels camins. 

Una altra de les queixes de les plataformes és l'oblit institucional dels danys al litoral palafrugellenc després de les destrosses causades del temporal Gloria. Des dels grups ecologistes reclamen accions a totes les institucions amb competències.  

Segons els grups ecologistes l'Ajuntament palafrugellenc hauria d'expropiar parts de finques que impedeixen construir un millor traçat per transitar a través del camí. La seva proposta  passaria per construir camins de ronda que conservessin l'entorn natural, però que a la vegada fossin abalisats i accessibles per la majoria de les persones. Com a model contrari les plataformes s'oposen a camins de ronda com l'existent entre La Pineda d'en Gori i Castell, on diuen s'ha fet una "emporlanada". 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient