Palafrugell demana a la ciutadania que ajudi a identificar nius d'ocells

Palafrugell

Data: 22/04/2020

INTERVÉ: Marc Heras, regidor de Medi Ambient

L'Ajuntament de Palafrugell demana la col·laboració ciutadana per localitzar nius d'ocells a domicilis particulars. L'Àrea de Medi Ambient impulsa un pla local de la biodiversitat urbana de Palafrugell. Actualment el pla es troba en fase de diagnosi. En aquesta etapa, Medi Ambient vol comptar amb la col·laboració i la participació de la ciutadania per identificar nius de diferents espècies de fauna ubicats a l’entorn d’edificis particulars.

Principalment es volen localitzar nius d’espècies com les orenetes comú i cuablanca, falciots, ballesters, gralles o mussols, però també ratpenats. Es tracta d’espècies beneficioses per a les persones, que utilitzen les estructures dels edificis per refugiar-se i nidificar, com forats de ventilació de sostres i terrats, mitgeres amb forats o ampits de les façanes. La majoria d’aquestes espècies estan protegides per la llei.
 
En cas que es localitzin nius a domicilis del municipi, ja siguin actius o abandonats, s’ha de  contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell. El consistori fa una crida a la població perquè hi participi, ja que és un activitat que es pot fer durant el confinament. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient