El llegat pesquer i la sostenibilitat es fusionen a la cooperativa "La Mar de Dones"

La Unió Mundial per a la Conservació de la Natura estima que cada any s'aboquen al Mediterrani més de 200.000 tones de plàstic. Xifra, que si es manté estable en els pròxims anys, podria desembocar a haver-hi més plàstic que peixos en el mar. L'alarmant situació no ha passat desapercebuda entre els pescadors i per això, la nissaga dels Ciriaco ha decidit agafar el timó i crear la cooperativa "La Mar de Dones".

Conscienciació ambiental i foment del turisme pesquer
El projecte gira entorn de dos grans eixos: la conscienciació ambiental i el foment del turisme pesquer. A través del compromís ètic amb el mar, els germans treballen per oferir activitats pedagògiques a les escoles, programar campanyes per a les diverses administracions, així com executar activitats per a particulars. La voluntat és promoure la sostenibilitat, alhora que es dóna a conèixer l'ofici pesquer entre la societat i, en especial rellevància, a les noves generacions.

La veu de les dones de la mar
Tal com ens indica el seu nom, la cooperativa també vol posar l'accent en la visibilització i la importància de les dones dins un sector tradicionalment masculinitzat.

Turisme sostenible
El turisme pesquer és el segon pilar de la cooperativa. Innovadors a la Costa Brava, "La mar de dones" presenta allotjaments únics amb una línia gastronòmica de proximitat. Més enllà del sol i la sorra, el visitant s'endinsarà en la història pesquera i artística local.

Anteriorment, la família tirava endavant activitats de plogging a Palamós, complementant la pràctica esportiva amb la simultània recollida d'escombraries. L'esdeveniment representava el seu pal de paller, ara, però han decidit fer un pas endavant i llençar la "Mar de dones". Una iniciativa que projecta un raig de llum a una nova oferta turística de caràcter sostenible al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient