La Generalitat podria comprar els terrenys inclosos en la moratòria de la Costa Brava

INTERVÉ: Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que estan treballant les diferents opcions per tal de preservar la primera línia de mar de la Costa Brava. Al final del pla director que s'està redactant en aquests moments s'acabarà determinant quins són els sectors que s'han de redimensionar, quin són els sectors que s'han de desclassificar i a partir d'aquí es podrà determinar si algun d'aquests sectors mereix una compra pública o una gestió diferent a la que s'ha tingut fins a dia d'avui.

El que sí que ha descartat el conseller és la creació d'un nou organisme que compri els terrenys del litoral de la Costa Brava, inclosos dins la moratòria, per tal de preservar aquest espai. D'aquesta manera ha donat resposta a la petició que la plataforma SOS Costa Brava va fer aquesta mateixa setmana en una internació a la comissió de territori on també va proposar que per adquirir les parcel·les s'utilitzessin els diners que es recapten amb la taxa turística.

Qualsevol decisió al respecte, però, ja ha avançat que no arribarà fins que l'estudi del pla director estigui enllestit.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient