Les escoles del Baix Empordà se sumen al 'Let's Clean Up Europe'

Palafrugell

Data: 09/05/2022

De divendres a diumenge ha tingut lloc una nova edició del 'Let's Clean Up Europe', una iniciativa europea per netejar espais naturals i conscienciar sobre els residus que llencem de forma incontrolada. Al Baix Empordà multitud d'associacions, entitats i escoles s'han sumat a la campanya durant els tres dies. Hem acompanyat als alumnes de primer d'ESO del centre Prats de la Carrera de Palafrugell.

El 'Let's Clean Up Europe' és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment en espais com boscos, platges i marges de rius.

Al Baix Empordà s'hi han adherit multitud d'entitats, associacions i escoles. Aquests han agafat les bosses de la campanya i s'han posat els guants per recollir tota la brossa que trobessin en diversos espais naturals.

Els alumnes de primer d'ESO del centre Prats de la Carrera, per exemple, s'han desplaçat a la zona de la portalada i al camí vell de Tamariu. Aquí hi han localitzat tota mena de deixalles -fins i tot peces de cotxe de grans dimensions-, fet si més no, curiós, tenint en compte que la deixalleria de Palafrugell està situada a pocs metres de distància. Els de tercer s'han arreplegat al Camí dels plans.

Per incentivar la recollida els i les alumnes competien a través d'una aplicació per veure qui en recollia més. Entre tots han superat -i de llarg- la xifra de recollida que s'havien proposat.

La novena edició del Let's Clean Up, organitzada per l'Agència de Residus, ha sumat més de 630 activitats arreu del territori català al llarg dels tres dies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient