Front transversal del PDeCAT per aturar l'extracció de corall vermell

Baix Empordà
Pals

Data: 29/06/2018

Intervenen: Sergi Brull, alcalde de Pals / Joan Bagué i Josep Lluís Cleries, senadors del PDeCAT

Els senadors del Partit Demòcrata a Madrid Joan Bagué i Josep Lluís Cleries, juntament amb els alcaldes i regidors del partit al Baix Empordà afectats per la pol·lèmica concessió de llicències d'extracció de corall vermell, demanen al nou executiu espanyol que rectifiqui la pol·lèmica decisió. 

En una reunió a Pals celebrada aquest divendres han fet campanya per salvar aquesta espècie que segons els informes científics està en perill d'extinció de caràcter terminal, motiu pel qual la Generalitat va decretar el passat 2017 una moratòria de 10 anys per protegir-ne la població des de Begur i fins Arenys de Mar. L'acció però es va tombar durant l'aplicació de l'article 155 aprofitant la manca de govern a Catalunya.  

Ara des del PDeCAT fan força transversal, tant dels ajuntaments, com el consell comarcal, la diputació, el senat o el propi parlament per instar el nou govern de Pedro Sánchez a rectificar. 

Tal i com apunten fonts del PDeCAT, si mirem l'hemeroteca la decisió de concedir 12 noves llicències d'extracció de corall topa frontalment amb les intencions del propi executiu espanyol de crear una reserva marina a l'entorn de les Illes Formigues l'any 2011. Un projecte que va aparcar per motius econòmics. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient