Primavera amb sensació d'hivern

Baix Empordà

Data: 20/03/2018

Flors que comencen a poncellar, alguns arbres florits i petites notes de color enmig de camps verds. Aquests són els únics signes que ens han fet notar que aquest dimarts hem entrat a la primavera.

Les nevades de les darreres hores a molts punts de Catalunya han donat pas a un fort vent de component nord que ha vingut acompanyat de l'anunciat descens de les temperatures. Les màximes s'han situat entre els 10º i els 13º a tot el Baix Empordà amb una sensació tèrmica molt més baixa provocada pel vent i el cel ennuvolat.

Mentre la natura segueix el seu curs i ja es poden veure els ametllers totalment florits, les flors que poncellen donant paisatges ben colorits, la manca de calor fa que hàgim entrat a la primavera amb el fre de mà posat. Aquesta entrada d'aire fred que sembla que de moment ha vingut per quedar-se ens farà viure uns primers dies de la nova estació amb temperatures de ple hivern que per res ens conviden a gaudir de l'aire lliure.

I tot això acompanyat per un temporal de mar que lluny d'assemblar-se al que vam tenir a principis de mes ha portat onades de 2 metres i mig d'alçada. La maregassa s'ha mantingut al llarg de tota la jornada provocant que les platges fossin ben buides aquest primer dia de primavera i que els únics atrevits a tirar-se a l'aigua fossin alguns exemplars d'ocells.

Dia poc agraït per canviar d'estació que donarà pas a un dimecres més asolellat però amb temperatures encara de rigorós hivern. Un hivern que sembla que es resisteix a marxar.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient