Hissada la Bandera Blava a la platja gran de Sant Feliu de Guíxols i Sant Pol

La platja gran de Sant Feliu de Guíxols, així com la de Sant Pol han hissat la Bandera Blava 2022. Un distintiu atorgat per la Fundació d'Educació Ambiental, que reconeix la gestió sostenible, la prestació de serveis i la qualitat 'excel·lent' de l'aigua.

L'asta de la platja Gran de Sant Feliu de Guíxols ha renovat la seva Bandera Blava. El distintiu és atorgat anualment per la Fundació Europea d'Educació Ambiental, amb la voluntat de reconèixer els indrets del litoral que presenten una qualitat de l'aigua excel·lent, zones de bany segures, disponibilitat de serveis i informació, així com una gestió sostenible.

Al conjunt de Catalunya han rebut la insígnia 94 platges, 14 de les quals pertanyen al Baix Empordà. A Sant Feliu de Guíxols, en concret, la bandera ondeja des d'aquesta setmana a la platja gran i a Sant Pol. 

De fet, el municipi ha introduït a l'inici d'aquesta temporada d'estiu novetats en ambdós indrets. S'ha habilitat una barca que neteja la superfície de l'aigua, s'han incrementat les baranes per a persones amb mobilitat reduïda, i s'han reduït de 60 a 50 les boies d'amarratge amb l'objectiu de minimitzar l'impacte sobre el paisatge.

Des del consistori han recordat que fins al 31 d'octubre queda prohibit l'entrada de gossos a la platja, a més, de la vigent divisió d'espai. En aquest sentit, únicament el tram que compren Palm Beach fins a les lletres de GUÍXOLS està habilitat per als fumadors i, en el cas de Sant Pol, només es pot fumar des de la riera en direcció cap a Sant Feliu. La resta de l'espai està lliure de fum.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient