Mobilització ecologista per preservar la pineda de Sant Pol

Intervé: Sergi Nuss, Portaveu SOS Costa Brava; Julià Castelló, portaveu Alerta Sant Feliu

SOS Costa Brava alerta que el cas de Sant Feliu es repeteix al llarg de la Costa Brava amb retalls de pineda 'amenaçats' per l'urbanisme

El PDU no ha aturat la pressió urbanística al territori ni tampoc els conflictes entre les entitats ecologistes que volen preservar el territori, les promocions urbanístiques amb drets adquirits sobre determinats terrenys i els ajuntaments temerosos d'haver d'afrontar grans indemnitzacions si posen traves als projectes de construcció.

Un exemple el trobem a la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols on es volen aixecar tres blocs d'apartaments de quatre pisos d'alçada en una pineda.

Després de beneir el PDU advertint que té mancances, SOS Costa Brava, ha iniciat una campanya per preservar retalls de territori que han quedat fora d'aquest PDU. La majoria són retalls de pineda privats en sòl urbanitzable des de fa anys que han quedat fora de la normativa.

Acusen els ajuntaments d'escudar-se en el legalisme

La Pineda de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols exemplifica la qüestió. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols considera que està lligat de mans i peus. L'Alcalde Carles Motas va admetre a TV Costa Brava fa unes setmanes que no li agradava gens el projecte, que des de l'Ajuntament el controlarien i que han aconseguit reduir-ne l'impacte però que no el poden aturar perquè  correrien el risc d'haver d'assumir conseqüències judicials i indemnitzacions. En canvi pels grups ecologistes l'Ajuntament no hi fa prou.

En aquest cas concret la llicència urbanística ha estat recorreguda en reposició per GdC, recurs tombat. Tant Els Comuns com les entitats ecologistes entenen que el consistori s'escuda en arguments legalistes per amagar la seva manca de voluntat

Aturar projectes via pressió ciutadana i legal

Sant Feliu és un cas entre tants i ara SOS Costa Brava, després de fer campanya per impulsar el PDU, vol organitzar-se per posar traves a aquests projectes a través de la via del recurs, la judicial o la pressió popular, com es va visualitzar aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols en la mobilització que hi va haver contra el projecte urbanístic de la pineda de Sant Pol.

Càmera: Joan Parareda

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient