Des de fa gairebé un segle, s'ha detectat a escala mundial un declivi de la presència i abundància d'insectes pol·linitzadors, sobretot d'abelles i papallones. És la conclusió a què ha arribat el primer informe sobre l'estat dels insectes pol·linitzadors silvestres a Catalunya. Aquest informe, que ha estat presentat a Albons (Baix Empordà), analitza l'estatus, les amenaces i els àmbits prioritaris d'actuació per a la conservació dels insectes pol·linitzadors.
Segons declara l'investigador i doctor en biologia del CREAF i autor de l'informe, Jordi Bosch, l'informe és una diagnosi que analitza l'estatus, les amenaces i els àmbits prioritaris d'actuació per a la conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya. A partir d'aquí, la seva elaboració servirà de base per impulsar un pla estratègic per ajudar a revertir el declivi d'aquests pol·linitzadors. Els quals són de gran importància.
"Ens trobem en una crisi important dels pol·linitzadors a Catalunya i a Europa"
Jordi Bosch, investigador i doctor en biologia del CREAF
En segon lloc, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural Marc Vilahur, exposa el compromís del govern amb el pla estratègic per revertir aquest declivi. La presentació també a comptat amb l'Elisenda Guillaumes, Directora general d'Agricultura i Ramaderia, qui recorda que cal continuar investigant en aquest camp a escala local per coordinar amb els objectius europeus entorn els pol·linitzadors.
D'altra banda, l'Enric Navarro, propietari de la finca d'Albons on s'ha presentat l'informe com a finca exemplar, comparteix com fan possible la producció agroecològica amb la preservació de l'activitat dels pol·linitzadors silvestres.
La presentació ha conclós amb una ruta dels propietaris de la finca pel terreny, acompanyant a les institucions a visitar les plantacions que fan possible l'activitat d'aquests pol·linitzadors.
Comentaris (0)