El govern de Sant Feliu avança com serà el nou contracte de residus

Intervé: Tili Ribera, regidora de neteja, recollida i tractament de residus

L'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha fet públiques les línies mestres del nou contracte d'escombraries que ha de substituir l'actual, que fa anys que està obsolet. El nou contracte de servei tindrà una vigència de 5 anys sense possibilitat de pròrroga per respondre adequadament a un àmbit sovint canviant i actuarà en tres eixos: activitat econòmica i empresaris, escoles i infants i famílies i ciutadans. 

El plec de condicions preveu la implantació de contenidors de recollida selectiva de 5 fraccions arreu del municipi. Al centre de la ciutat, les plataformes de contenidors s'hauran de posar i treure diàriament. Els comerciants tindran més punts de recollida i s'adaptarà els horaris a la lògica dels comerços. Es comptarà a més amb tecnologia per identificar els establiments. 

Un altre punt significatiu és l'eliminació de la deixalleria mòbil i la seva substitució per 6 mini deixalleries al carrer en format de tòtem que tindran 6 departaments. 

El contracte també preveu el control de l'eficiència del servei i un règim de penalitzacions si s'escau. 

L'any 2018 Sant Feliu de Guísols reciclava un 46'43% dels residus i l'objectiu és arribar el 2020 al 50% que marca la normativa europea. 

La regidora de neteja, recollida i tractament de residus, Tili Ribera, va comparèixer al ple a petició del grup de Guíxols des del Carrer, que va demanar al govern agilitzar el nou plec de condicions que fa mesos diu que és imminent. 
Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient