El Contenciós admet a tràmit un recurs contra la construcció de 52 habitatges a Sa Riera

Begur

Data: 04/11/2019

Aquest és l'impacte paisatgístic de les obres dels anomenats Jardins de Sa Riera Living a Begur, un projecte de 52 habitatges i 78 aparcaments que ja ha implicat la desforestació d’unes tres hectàrees de bosc i l’extracció de milers de metres cúbics de terra

Ara el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha admès a tràmit un recurs d'Ecologistes en Acció i la Plataforma SOS Aiguafreda - Salvem Begur que impugna les obres d'urbanització i d'edificació a tocar de la platja de Sa Riera on l'Ajuntament ha autoritzat la construcció. De fet, els ecologistes ja havien presentat una denúncia urbanística al consistori arran dels elevats impactes i les diverses irregularitats que detectaven al projecte, però aquesta va ser desestimada per la Junta de Govern Local. 

El recurs que ara s'ha admès a tràmit s’adreça a impugnar les dues llicències d’obres que permeten construir els 52 habitatges en dues fases. Però alhora, també s’impugna indirectament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Begur del 2003, ja que les entitats consideren que el Pla va classificar indegudament aquests terrenys de naturalesa forestal com a sòl urbà. 

Amb aquest, ja són tres els recursos contenciosos administratius que la plataforma de Begur ha portat davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona juntament amb la Pedrera de s’Antiga i el Xalet de Port des Pi.  

Des d'ambdues plataformes ecologistes consideren que el cas dels Jardins de Sa Riera és possiblement el de major impacte ambiental que hi ha obert al municipi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient