SOS Costa Brava reclama crear el Conservatori del Litoral de manera urgent

INTERVÉ: Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava

La creació del Conservatori del Litoral és més a prop de convertir-se en una realitat. La comissió parlamentària de Polítiques Digitals i Territori ho ha aprovat arran d'una proposta dels comuns, que ha rebut el consens de tots els grups menys Vox. La finalitat d'aquest consorci és que la Generalitat pugui comprar terrenys d'interès natural situats al litoral per tal de preservar-los i protegir-los davant la seva urbanització.
En un principi el Conservatori havia d'entrar en funcionament el 31 de juliol del 2021, però fins ara no s'havia tirat endavant. Entitats com SOS Costa Brava alerten de la urgència que es constitueixi el més aviat possible.
 
Des de l'entitat reclamen que el Conservatori serveixi per adquirir terrenys com les 13 hectàrees de la Pineda de Platja d'Aro o la Pineda de La Farella, a Llançà. Com aquestes, té detectades més de 60 pinedes a primera línia de mar amenaçades per diferents projectes urbanístics, uns espais que si no s'actua, alerten, desapareixeran.

En aquest sentit també reclamen que l'ens es doti d'un finançament adequat, amb fons i recursos propis i específics, ben dotats i amb una assignació pressupostària àmplia. És per això que demanen que se'ls destini, almenys, el 50% del que es recapti amb la taxa turística.

La proposta de resolució d'En Comú Podem insta a constituir el Conservatori del Litoral durant el primer semestre del 2022, definint de manera clara tant la seva estructura com les seves funcions. A més, es preveu que es reservi una partida dels pressupostos de la Generalitat destinada a la creació i desplegament d'aquesta nova eina de preservació del litoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient