Pals creu que el PDU s'adequa al creixement real previst del municipi

Pals

Data: 27/12/2019

El PDU impedeix la construcció de prop d'un miler d'habitatges a Pals

L'Ajuntament de Pals valora positivament l'aprovació del Pla Director Urbanístic de la Costa Brava i considera que s'adequa a la previsió de creixement del municipi pels propers anys. El consistori ha emès un comunicat en el que estima que l'aprovació del PDU reduirà en un 70% l'edificabilitat del municipi.

En concret l'Ajuntament de Pals estima que en els propers anys es podran construir 632 habitatges enlloc dels 1.537 que hihavia previstos. Això s'adequa segons el consistori, a les expectatives reals de creixement del poble. Pels responsables municipals d'urbanisme el PDU clarifica criteris i estableix directrius per millorar la integració paisatgística de les noves zones urbanes. En aquest sentit creuen que es crea un model territorial "més sostenible i realista".

Des de l'Ajuntament estaran ametents a les modificacions que es puguin dur a terme durant el període d'al·legacions però la música del text actual els sona bé.

El PDU, un pla de protecció de la Costa Brava

A inicis de mes la Comissió territorial d’urbanisme va donar llum verda al Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral de Girona. Aquest revisa 202 sòls pendents de construir on es preveien nous creixements. Un total de 91 sòls, amb 12.840 habitatges potencials, s’extingeixen, mentre que se’n modifiquen 50 més, retallant altres 2.197 habitatges, i es mantenen tal com es preveuen 61 sòls més.

Per a la revisió s’ha tingut en compte si respecta el planejament vigent, els criteris paisatgístics i la Llei de costes, així com la llunyania del nucli urbà o el pendent.

Mentre els municipis, com Pals, s'han mostrat satisfets del pla, pels ecologistes queda a mig camí del que es demanava i ja van anunciar qu e presentaran al·legacions a un document que consideren insuficient.

Notícies relacionades

El Govern blinda el litoral gironí i evita 15.037 nous habitatges, 3.650 al Baix Empordà (3-12-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient