Els efectes del canvi climàtic, sobre la taula, amb David Mascort

La Fundació Jordi Comas Matamala va celebrar una nova Tribuna  protagonitzada pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, amb el títol Els reptes de la sequera i els usos de l’aigua, una de les qüestions globals que més preocupen al sector turístic. 

Aquesta nova Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala es va celebrar, com és habitual, a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro i va ser presentada pel periodista i patró de la fundació, Josep Puigbó. 

El conseller va assegurar que ens trobem en una transformació més accelerada de la prevista, que l’escalfament global ha arribat per quedar-se i que hem de saber adaptar-nos a una nova situació que ja no té marxa enrere. En aquest sentit, va precisar que més que lluitar contra el canvi climàtic, ens hem de centrar en com podem mitigar els seus efectes, de forma activa, per part de tothom.

Algunes dades facilitades pel titular d’Acció Climàtica van corroborar la situació d’emergència que estem vivint: la temperatura del mar ha arribat aquest estiu passat als 31 graus, en algun punt de la Costa Brava; es porten ja 36 mesos seguits de sequera pluviomètrica i els embassaments han arribat al seu mínim històric des que se n’enregistren les dades. Segons el conseller, si aquesta situació continua així, els embassaments tenen vida per 10 mesos.

Una part de la ponència del conseller va servir per detallar el Pla de l’Energia i el Canvi Climàtic de Catalunya, que contempla mesures i inversions per planificar el futur i per optimitzar els recursos hídrics, amb regeneració i reaprofitament de l’aigua i amb actuacions ambientals i de sanejament. 

Finalment, va informar que el seu Departament desplegarà aviat una nova campanya per conscienciar la societat de la situació d’emergència climàtica que estem vivint i com hem de fer-hi front.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient