El projecte social en prova pilot 'Ramats de foc' recull els primers fruits

Jafre

Data: 13/09/2018

Intervenen: Emma Soy, Fundació Pau Costa / Pau Figueras, ramader / Sílvia Aliu, presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona

Aquest ramat d'ovelles de Jafre és membre de 'Ramats de foc', un projecte per prevenir incendis i promoure un consum responsable per mitjà d'un ofici tan antic com la pastura. 

La Fundació Pau Costa és qui coordina aquesta prova pilot que també es desenvolupa a Verges, Colomers i Vilopriu. Compta amb la col·laboració en xarxa de propietaris forestals, ramaders, cossos de gestió d'incendis, el Gremi de Carnissers i Xarcuters de comarques de Girona i restauradors en un gran win-win que tant vetlla pel medi ambient com busca un canvi en el consum.

Són els Bombers els qui indiquen als ramaders on anar a pasturar perquè els ramats de xais i cabres mengin les herbes, els arbustos o les primeres parts dels arbres que podrien trencar la continuïtat del foc en cas d'incendi i evitar així un gran foc forestal. Pels pastors, participar a 'Ramats de foc' ha estat una oportunitat per donar visibilitat a una feina que fan des d'antic i de retruc donar sortida als seus productes gràcies al paraigües de la marca. 

La prova pilot està operativa des del gener i a manca de les dades finals, el Gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona assegura que ja s'estan recollint els bons resultats sembrats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient