L'episodi de meduses veler arribant a la sorra ja es va viure el 2003

Baix Empordà

Data: 19/04/2018

Fotografies fetes dimarts de la setmana passada, un dia abans que el fort temporal de mar afectés el litoral de la Costa Brava Centre. Són algunes de les meduses veler que l'endemà es veurien arrossegades pels corrents marins fins a moltes de les platges del Baix Empordà.

L'arribada en massa de milers de meduses va aixecar l'expectació de molta gent que asseguraven mai haver vist una població tan gran d'aquest tipus de meduses amuntegades a la sorra. Tot i que no es veu sovint els experts no ho consideren un fet excepcional ja que les meduses veler tenen molt poca mobilitat i són fàcilment empeses pels corrents marins.

La medusa veler viu en aigua tèbia i se'n troben arreu del món. A la primavera arriben a la Costa Brava atretes per la temperatura de l'aigua que ara mateix està entre 12 i 13 graus. També per l'elevada presència de plàncton que serveix per alimentar-se. És un moment cícilic anomenat 'bloom' que significa la floració primaveral de meduses al Mediterrani, aquest abril han quedat atrapades pel temporal i l'onatge les ha condemnat a la sorra. Aquestes, però, no són la única espècie de medusa que troben en aigües de la Costa Brava si no tot el contrari ja que els cnidaris presenten moltes variants. Aquest cap de setmana encara arribaven alguns exemplars de medusa arrossegats per les corrents marines.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient