El sector forestal, compromès amb la conservació i millora de la biodiversitat

Baix Empordà

Data: 23/05/2023

Des de fa 4 anys, el projecte Life Biorgest treballa per incrementar la biodiversitat amb la gestió forestal. Per aquest motiu, en el Dia Mundial de la Biodiversitat, el sector forestal del Baix Empordà recorda el seu compromís amb la conservació i millora dels boscos de Catalunya.

Amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat, el sector forestal del Baix Empordà aprofita per recalcar el seu compromís amb la conservació i millora dels boscos de l'arc mediterrani.

De fet, des de fa 4 anys s'està duent a terme el projecte Life Biorgest, que té per objectiu millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis integrant pràctiques més innovadores en la planificació i gestió forestal actual.

Així, per a millorar la salut del bosc, assegurar la seva persistència i l'aprofitament sostenible, s'han mesurat i marcat els arbres en funció de la gestió i la intensitat de les tallades previstes.

També s'ha deixat fusta morta a terra i dempeus en parcel·les concretes, i s'han posat trampes per veure la varietat d'insectes que hi viuen, ja que la fusta morta és la casa de molts éssers vius.

Igualment, s'han posat caixes-refugi per substituir temporalment la manca de forats naturals i s'han fet estassades selectives del sotabosc i obert algunes clarianes per afavorir la regeneració i la diversitat de plantes amb flor, entre d'altres.

Amb tot, el sector forestal del Baix Empordà té clar que els boscos bio diversos i ben gestionats estan més preparats per suportar l'amenaça dels impactes del canvi climàtic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient