Defineixen les accions a seguir perquè la Costa Brava sigui Reserva de la Biosfera

Palamós

Data: 11/02/2019

INTERVÉ: Marc Marí, cap de Medi Ambient de la Diputació de Girona

L'any 2021 la Costa Brava podria ser declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Aquesta és la data que s'han proposat les diferents administracions i institucions que lideren la candidatura per obtenir aquest reconeixement. Aquest dilluns es feia a Palamós una jornada de treball oberta a tots els sectors interessats i implicats amb la candidatura per definir ja línies d'actuació a desenvolupar en els propers 10 anys si la UNESCO aprova la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera. Una trentena de persones han assistit en aquesta reunió que forma part ja del procés participatiu de la candidatura. L'any passat es va fer una fase informativa i un primer document de diagnosi i ara ja és moment d'escoltar el territori per definir accions.

La sessió s'ha allargat unes 3 hores en les que s'han recollit propostes pel Pla d'Acció que s'ha de redactar durant aquest any. L'any que ve servirà per revisar i corregir documents i el 2021 es podria declarar la reserva de la biosfera.

La Costa Brava ja té una xarxa d'espais naturals reconeguts per la Xarxa Natura 2000 i d'altres espais de protecció especials com els parcs naturals. Tot i això la major part del territori protegit figura com a espai d'interès natural (EIN). Alguns desenvolupaments urbanístics esdevinguts al llarg de les últimes dècades han deixat cicatrius al territori però fins i tot el sector turístic apostaria ara per un model sostenible sinèrgic amb l'esperit d'una Reserva de la Biosfera.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient