La Generalitat exigeix revisar el projecte de la urbanització de la Font de la Salut

Begur

Data: 10/01/2024

L'Oficina Tècnica d'Avaluació Ambiental exigeix revisar el projecte de la urbanització de la Font de la Salut de Begur on es preveuen 32 habitatges. Sos Costa Brava i Salvem Begur van presentar al·legacions i ara esperen que amb l'avaluació ambiental se'ls doni la raó finalment no es tiri endavant el projecte d'urbanització pel "gran impacte mediambiental" que, diuen, podria suposar.

A banda i banda d'aquest petit corriol del bosc en aquesta zona de la Font de la Salut de Begur està previst la construcció de 32 habitatges. Arran de les al·legacions que van presentar tant SOS Costa Brava com Salvem Begur en contra de la Urbanització, ara l'Oficina Tècnica d'Avaluació Ambiental demana revisar el projecte per valorar les conseqüències des d'un punt de vista mediambiental.
 

"L'Ajuntament de Begur va intentar tramitar aquest desenvolupament d'aquesta parcel·la sense demanar avaluació ambiental. Nosaltres ens vam adonar que l'Ajuntament havia dut a terme aquest tràmit i de seguida vam presentar al·legacions tant Salvem Begur com Sos Costa Brava i la Generalitat ens ha donat la raó i obliguen al consistori a què faci aquest tràmit d'avaluació ambiental".- Núria Raventós, portaveu de Salvem Begur

SOS Costa Brava i Salvem Begur consideren que urbanitzar aquest sector és preocupant pels importants impactes ambientals que podria provocar les edificacions a les més de 10 hectàrees de superfície. Recorden que són uns "terrenys envoltats de sòl no urbanitzable que estan dotats d'especial protecció i estan inclosos en el PEIN Muntanyes de Begur". També ressalten que tenen un gran valor natural per la seva funció de connectors, la seva naturalesa forestal i les importants pendents i asseguren que són terrenys habitats d'interès comunitari i afecten una àrea d'interès florístic amb presència de líquens i espècies incloses en el Catàleg de flora amenaçada de Catalunya.
 

L'àrea es mereix ser protegida"

Els ecologistes denuncien que el projecte està impulsat per l'Ajuntament de Begur, malgrat la directriu del Pla Director Urbanístic (PDU) de reduir el seu àmbit el sòl amb pendents superiors al 20%. En un comunicat, SOS Costa Brava i Salvem Begur recorden que la Comissió d'Urbanisme de Girona va emetre un informe on destacava que ni el projecte inicial ni la proposta alternativa del consistori s'ajustaven al PDU. Demanen, per tant, que l'Ajuntament de Begur aturi la tramitació de nous expedients urbanístics mentre no revisi i adapti el POUM de manera integral.

D'altra banda, la Generalitat ha donat la raó a les a legacions que van presentar en contra de la urbanització del camí vell de Sa Tuna

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient