Denuncien un nou projecte urbanístic a Sa Riera

Begur

Data: 02/11/2018

INTERVENEN: Lydia Chaparro, SOS Aiguafreda-Salvem la costa de Begur / Joan Lourerio, alcalde de Begur

SOS Aiguafreda - Salvem la costa de Begur denuncia un nou projecte urbanístic a Sa Riera que suposaria la construcció d'una cinquantena de xalets de luxe. 

Es tracta del projecte Sa Riera Living, amb capital suís. Sa Riera Living tindrà 52 habitatges de luxe d'entre 3 i 4 habitacions, amb piscina comunitària, repartits en 26 cases. Els preus oscil·len entre els 490.000 i els 650.000 euros.  De moment ja s'han començat a fer treballs previs, com deforestació i moviment de terres. Les cases haurien d'estar acabades en uns dos anys. El perfil d'habitatge que s'ha projectat és el que més molesta a les entitats ecologistes, a part de que consideren que s'atempta una vegada més contra el territori. 

L'Ajuntament de Begur assegura que disposen del permís de la Generalitat i compleixen amb el planejament urbanístic del poble, aprovat el 2003. Veuen que poc hi poden fer i que l'única manera real d'aturar aquest tipus d'obres, que és la desclassificació a base d'indemnitzacions, no està al seu abast. Això sí, intentaran asseure's a negociar amb els promotors per arribar a acords el màxim restrictius possible

SOS Aiguafreda - Salvem la costa de Begur veu amb certa por com proliferen tot de casos urbanístics semblants. Entre alguns dels casos que també denuncien s'hi troben el de la cala d'Aiguafreda o el de la pedrera de Santiga.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient