Nou sistema per simplificar la presentació dels plans d'estalvi d'aigua a la pagesia

Segons ha explicat la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, d'entre els objectius d'aquesta simplificació s'hi troba reduir la complexitat de la burocràcia a la pagesia i fer del tràmit un procediment més àgil. Ara, l'explotació agrícola o ramadera pot informar al departament sobre les mesures de les quals disposa per estalviar aigua amb més facilitats. I optar doncs a una major flexibilització de les restriccions per sequera. Un exemple d'aquesta flexibilització és l'explotació ramadera Grup Viñas, que amb la presentació de l'Excel i les mesures d'estalvi que porten invertides, han aconseguit arribar gairebé al nombre mínim de restriccions.

El Departament d'Acció Climàtica ha explicat, a Cruïlles, el nou sistema per simplificar el procediment per presentar els plans d'estalvi d'aigua a les explotacions agrícoles i ramaderes.

Segons ha explicat la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, d'entre els objectius d'aquesta simplificació s'hi troba reduir la complexitat de la burocràcia a la pagesia i fer del tràmit un procediment més àgil. Una demanda que també es va sentir entorn les protestes del sector del darrer any en relació amb la sequera.

Així doncs, el que es proposa al pagès és que ompli un full de càlcul que pot enllestir en 15 minuts i que es tracta d'una declaració responsable. Un model que es fa servir a altres països i que treballa sota revisió del compliment d'aquestes declaracions.

Aquest tràmit, que ara serà més fàcil, permetrà a l'explotació agrícola o ramadera informar el departament sobre les mesures de les quals disposa per estalviar aigua. I optar doncs a una major flexibilització de les restriccions per sequera.

"Una reducció d'un 30% del consum del consum de l'aigua ens aboca a nosaltres a tenir una reducció del 30% de reducció d'animals i ens porta a plantejar-nos el tancament de l'explotació temporalment"

Un exemple d'aquesta flexibilització és l'explotació ramadera Grup Viñas, que amb la presentació de l'Excel i les mesures d'estalvi que porten invertides, han aconseguit arribar gairebé al percentatge mínim de restriccions.

Tot plegat, la nova mesura facilita una mica més la feina burocràtica a la pagesia i convida a fer que el sector continuï treballant per implementar aquestes mesures d'estalvi d'aigua. La directora general Guillaumes ha justificat que aquesta simplificació no s'ha fet abans, perquè quan es va confeccionar el Pla de Sequera, no s'acabava de contemplar la seva aplicació. I que és per això que ara que s'està aplicant, comencen a sortir aquelles modificacions que són necessàries per a la seva correcta gestió, com el nou sistema presentat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient