L'Associació Amics de les Illes Formigues emprèn la campanya 'Salvem la posidònia'

Palamós

Data: 18/08/2022

Les praderies de posidonies estan amenaçades. Una de les principals causes de la seva progressiva desaparició recau en un mal fondeix de les embarcacions d'esbarjo. Per tal de conscienciar als navegants, l'Associació Amics de les Illes Formigues, amb col·laboració de l'Ajuntament de Palamós, han emprés un any més la campanya 'Salvem la posidònia'. 

Així doncs, s'han repartit díptics que contenen mapes orientatius de la posició de les praderies. La planta aquàtica, en concret, habita entre la Cala Senià a la Cala Estreta, davant de la Platja de Castel i La Foradada, en certs punts de la badia de Palamós i Sant Antoni de Calonge, així com a les immediacions de les Illes Formigues.

En aquest sentit, l'associació ecologista demana als navegants, que abans de fondejar mirin a on llençen l'àncora. A més, reclamen a les administracions una normativa més específica, que prohibeixi el fondeig a les zones amb praderies i s'executin més controls en àrees massificades durant el pic de l'estiu. Si aquesta combinació es portés a terme, asseguren, que hi hauria un "impacte positiu sobre el medi marí" i "es protegiria l'extensa àrea del litoral, que més pateix la pressió del sector turístic". 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient