La Bisbal s'unirà el 2020 a l'elenc de municipis amb porta-a-porta

La Bisbal s'unirà el 2020 a l'elenc de pobles de la comarca que tenen la recollida porta-a-porta. L'equip de govern preveu una inversió inicial per valor de més de 400.000 euros.

El pressupost d'aquest 2019 en preveu una dotació presspuostària després que el ple del passat mes de febrer aprovés per unanimitat impulsar un nou model de recollida de residus.  Aquest es justifica per dos motius: Un de mediambiental i un altre d'econòmic. A nivell mediambiental tots els municipis que han implementat el model han vist augmentar exponencialment els seus nivells de reciclatge. Avui la capital de comarca només recicla el 40%.

A nivell econòmic una directiva marc de la UE obliga a arribar al 50% de reciclatge el 2020 i sinó imposarà multes a l'Estat que previsiblement es traspassaran a les CCAA i aquestes als ajuntaments incomplidors. Com que el servei de recollida d'escombraries no pot ser deficitari per llei qualsevol increment del cost del servei repercutirà en un augment de les taxes que paguen els ciutadans.

El pressupost preveu una inversió inicial però queden per definir diverses qüestions com quin model de gestió de la recollida s'implanta, si públic o privat; quin tipu de material i periodicitat s'utilitzarà.

Habitualment s'estableix un calendari amb un o diversos dies per recollir rebuig, orgànica, paper, plàstic, vidre o olis i un espai d'emergència amb contenidors com els habituals on s'hi poden llançar residus en cas que no s'hagi pogut utilitzar el porta-a-porta el dia que toca.

Al Baix Empordà ajuntaments com Verges, Corçà o Begur han implementat el servei amb satisfacció pels seus resultats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient