XXIII edició de la segada d'arròs a Pals

Pals

Data: 17/10/2021

Intervé: Sílvia Monar, regidora de promoció econòmica de Pals

Mitjans d'octubre i això és sinònim de la segada tradicional de l'arròs a Pals. Aquesta és una de les cites més importants al municipi i diferents veïns i ciutadans de la comarca s'han apropat al Mas Carles, per poder veure la demostració de com segaven l'arròs anys enrere. L'activitat ha tingut una introducció que explicava les eines i el procediment dels pagesos. Tot seguit, aquests han estat els encarregats de segar un dels camps del mas, ensenyant com s'organitzaven per cobrir el major espai possible.

Aquesta segada ha estat especial per alguns dels assistents, ja que molts d'ells també havien assistit a  la demostració de la plantada tradicional de juny. A diferència de la plantada on la gent podia trepitjar el camp, aquesta vegada només ho han pogut observar des de fora a causa del perill de les eines.

A banda de la segada, també hi havia diferents parades d'arròs i una activitat amb cavall pels més petits de la casa. L'espai també comptava amb una presentació per explicar com és el cicle de l'arròs i, a l'acabar, també es va organitzar un petit aperitiu per a tots els assistents.

La cita ha de servir per reivindicar la feina de tots els pagesos que,any rere any,han fet aquesta tasca.

Per complementar les activitats del dissabte, diumenge s'ha organitzat una passejada des del nucli antic fins als camps, per explicar com es feia el camí cap als arrossars.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient