Reunió entre els pescadors de Palamós i l'ONG World Wildlife Fund WWF

Reunió entre els pescadors de Palamós i l'ONG World Wildlife Fund WWF
Palamós

Data: 12/04/2018

Ahir l'Espai del Peix, a Palamós, va ser l'escenari de la taula rodona entre representants de la prestigiosa l'organització internacional World Wildlife Fund WWF i el sector pesquer del municipi, encapçalats pel Patró major de la Confraria, Antoni Albalat. L'acte també va comptar amb la presència del director del Museu de la Pesca, Miquel Martí.
 
L’objectiu de la trobada va ser intercanviar coneixements entre els científics i experts d'aquesta organització conservacionista i els pescadors locals en el marc d’un projecte de pesca artesanal sostenible.
 
L'experiència dels pescadors de Palamós
Durant la trobada, els pescadors de Palamós van explicar la seva experiència en co-gestió, el disseny i execució de plans de gestió impulsats pel propi sector (com el pla de gestió de la gamba), o la relació cada cop més estreta entre pescadors i científics.
 
En aquesta relació pesca i ciència, es va posar de relleu el paper del Museu de la Pesca i de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona), el treball dels quals està permetent un canvi de mentalitat entre els pescadors locals, molt conscienciats en l'aplicació de mesures que permetin la sostenibilitat del sector, per tant la preservació del medi i de les espècies.
 
Els científics de WWF van lloar aquest treball que va posar com a exemple per implementar a tota la Mediterrània. Durant la taula rodona els pescadors també van exposar els reptes a què s’enfronta el sector, com ara el relleu generacional o el paper de la comunicació.
 
 
El projecte de WWF se centra a poder assajar eines i mètodes de co-gestió amb la flota artesanal de la Mediterrània per assegurar el futur dels recursos marins i que els pescadors siguin els protagonistes i guardians d'un dels principals tresors culturals i antropològics del mar: la pesca.
 
La trobada d'ahir es va complementar amb una visita al Museu de la Pesca, a la subhasta del peix i amb un show cooking de cuina marinera a l'Espai del Peix.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient