Els Comuns insten la Generalitat a oposar-se a la construcció d'un Auditori a Cap Roig

Palafrugell

Data: 31/08/2018

En Comú Podem insta a la Generalitat aturar el Pla Especial de Cap Roig que ha de permetre urbanitzar 1.500 metres quadrats als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell.

Els Comuns han presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya que demana oposar-se al pla urbanístic que la Fundació Bancària La Caixa vol desenvolupar als Jardins de Cap Roig i que ha rebut el vist-i-plau de l'Ajuntament de Palafrugell a través d'una modificació parcial del POUM.

Aquest projecte preveu la construcció d'un auditori soterrat amb capacitat per 200 persones, un espai polivalent i dos edificis a l'antic hivernacle i pedrera. Edificis que servirien per acollir el personal de les activitats que es fessin a l'entorn. També obre la porta a augmentar l'embarcador i la barraca de Cala de'n Massoni un 20%. Pels Comuns, com també han denunciat diverses entitats ecologistes agrupades a SOS Costa Brava, el projecte és incompatible amb la Xarxa Natura 2.000 ja que podria afectar a la fauna de la zona i augmentar la contaminació lumínica i acústica.

Cogestió i diàleg

La proposta de resolució d'En Comú Podem, signada pel Diputat David Cid, reclama extendre la màxima protecció a l'espai, que es prohibeixin noves construccions i que s'impedeixi modificar l'embarcador i la barraca de la Cala d'en Massoni. També que s'obligui a restaurar l'antiga pedrera i que es prohibeixin usos hotelers als edificis existents.

El grup liderat per Xavier Domènech al Parlament de Catalunya proposa una taula de cogestió i diàleg per decidir com es protegeix el PEIN Castell-Cap Roig, on hi participin diversos actors, des de les administracions públiques passant pels agents turístics, els grups ecologistes, el veïnat organitzat o les confraries de pescadors.

Bateria de propostes ecologistes

Aquesta proposta de resolució forma part d'una bateria d'iniciatives que En Comú Podem està portant al Parlament fent-se ressò de les demandes de l'agrupació d'entitats ecologistes SOS Costa Brava. Una entitat que es va presentar en societat aquest estiu i que lluita contra els projectes urbanístics que s'estant projectant a la Costa Brava. En el cas del Baix Empordà, al costat de l'auditori de Cap Roig, hi ha l'urbanització de més cases a Cala Aiguafreda de Begur o la construcció de pisos de luxe a la Pineda de'n Gori de Palamós

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient