Protecció Civil demana màxima precaució pel fort vent a l'Empordà

Protecció Civil demana màxima precaució pel fort vent a l'Empordà
Baix Empordà

Data: 24/01/2019


Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla VENTCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de fortes ventades a qualsevol punt del país i especialment a tot el Pirineu i Prepirineu. Per la seva banda, el pla NEUCAT es rebaixa a prealerta perquè no s’esperen més nevades significatives avui, i per la reducció d’incidències.
 
 La previsió de l’SMC per avui dijous és de fortes ventades a tot el territori, especialment a la meitat nord de Catalunya i comarques del prelitoral de Barcelona. Les ratxes més fortes podran superar els 90 km/h, i el vent bufarà de component nord. A partir del migdia, el llindar d'avís se superarà sobretot a les cotes altes dels sectors avisats, tret de l'Empordà. Pel què fa a demà, el vent també serà de component Nord, i al Pirineu el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a les cotes més altes.
 
El telèfon d’emergències 112 han rebut 149 trucades a causa del vent des d’ahir i fins avui a les 11h del matí. Les trucades han estat principalment del Vallès Occidental (42); Barcelonès (38);  Baix Llobregat (28) i Alt Empordà (12), i sobretot per obstacles a la calçada, retirada de cobertes, arbres i tendals.
 
 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient