La cogestió participativa centra la jornada inaugural de Càtedra d'Estudis Marítims

Intervenen: Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims / Lluís Alegret, director de la Càtedra d'Estudis Marítims

El nou model de cogestió participativa en l'àmbit marítim va centrar la lliçó inaugural de la Càtedra d'Estudis Marítims de la Universitat de Girona, amb seu a Palamós

El director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, va ser el ponent convidat a la sessió d'aquest dimecres al Museu de la Pesca, on va explicar aquest innovador sistema de gestió territorialitzada que, des de baix, preveu la participació conjunta de pescadors, científics, ong's i administracions. Un model que s'emmiralla en experiències prèvies d'èxit com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós. 

La Càtedra d'Estudis Marítims vetlla per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives com la biològica, l'ecològica, l'econòmica o la gastronòmica. En aquesta ocasió, la conferència ha volgut aprofundit en el canvi de paradigma que implica buscar noves eines de gestió. 

Ja fa divuit anys que es va crear la Càtedra d'Estudis Marítims a Palamós amb l'objectiu de fomentar i divulgar la recerca. L'any 2012 va rebre el distintiu "Gamba d'or" de l'associació de Restaurants de la Badia del Plat Blau i el 2013 el seu director va ser distingit com a confrare d'honor per la Confraria de Pescadors de Palamós. 
Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient