Piferrer: "Preocupa que per culpa d'uns brètols impedim l'activitat que s'hi pugui fer"

Mont-ras
Palafrugell

Data: 14/08/2019

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Aquesta és la imatge de la vergonya que ha escandalitzat als amants del territori en general i als ecologistes de Salvem el Golfet en particular. Per això, la subdelegació del govern espanyol a Girona ha anunciat la intenció d'instal·lar boies de fondeig a les cales de la zona de Cap Roig per tal d'evitar aglomeracions com les de la festa de "macrobotellón" il·legal del passat dissabte a cala Massoni i la Banyera de la Russa, una situació que ja s'havia donat en estius anteriors. 

Salvem el Golfet es va dirigir a l'Ajuntament de Palafrugell per denunciar la convocatòria, feta sense permisos i en un espai protegit. Les xarxes socials van ajudar a aque la protesta es fes viral i aquest dimarts els ajuntaments de Mont-ras, municipi que té gran part de la zona, i Palafrugell ja havien contactat amb el subdelegat Albert Bramon. Al·leguen que ells no tenen competències en matèria de costes, sinó l'Estat, i que és la Guàrdia Civil qui hauria d'actuar en aquests casos. Des de Palafrugell afegeixen, a més, que si depengués d'algun ajuntament seria del de Mont-ras. En qualsevol cas s'ofereixen a col·laborar amb els veïns de Mont-ras pel fet de tenir més recursos i experiència en matèria marítima. El que no volen és que es repeteixin els fets. 

Ara s'ha d'acabar d'estudiar entre totes les parts implicades quina és la instal·lació que s'ha de fer a les cales. Hi ha diverses opinions, des de la del sector nàutic, que creu que s'ha d'acabar amb les festes però no amb l'accés a les embarcacions recreatives que respecten l'entorn, fins a les més extremes, sobretot d'alguns sectors ecologistes, que advocarien per tancar el pas a tots els vaixells.

Possibilitat de noves festes

La trobada del dissabte passat va estar convocada pel compte d'instagram @Abarlofarras. Demanaven als amants del mar i la festa que hi arribessin amb ganes de passar-ho bé i gintònics. Les borratxeres i el consum de drogues, segons ha comentat lluny dels micròfons gent del món marítim de Calella de Palafrugell, són recurrents. Ara pateixen per si el dissabte que ve o un dels propers caps de setmana es repeteix la història. Diuen que ja s'han sentit veus

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient