Els ajuts d'Acció Climàtica permetran fer tasques de prevenció d'incendis en 175 hectàrees

Dues terceres parts de les zones estratègiques del Massís de l'Ardenya-Cadiretes ja s'hi han realitzat tasques forestals per risc d'incendis gràcies a uns ajuts específics d'Acció Climàtica. El Departament està destinant unes subvencions a propietaris i associacions de boscos privats perquè puguin fer gestió forestal per prevenir qualsevol foc. Al Baix Empordà s'hi desenvoluparan actuacions en unes 175 hectàrees en espais com el Massís de Cadiretes, Gavarres, les Muntanyes de Begur i al Montgrí.

Ja fa quatre mesos que operaris treballen en aquesta zona del massís de l'Ardenya-Cadiretes al terme de Santa Cristina d'Aro. Realitzen actuacions de reducció de la càrrega de combustible per reduir el risc d'incendis forestals. Ho fan en una propietat privada de 80 hectàrees.
 

En aquesta finca, el que s'està fent és una intervenció al bosc, perquè és un lloc estratègic entre la zona de Cadiretes i les Gavarres perquè en cas que vingui foc intentar que no s'expandeixi cap aquests dos massissos" - Lluís Pujol, assessor tècnic forestal del Centre de la Propietat Forestal

Actuacions com aquestes formen part del Pla de prevenció d'incendis 2022-2025 en què Acció Climàtica destina ajuts a propietaris i associacions de boscos privats perquè puguin preparar els boscos en cas de foc.
 

Ens trobem en una situació crítica dels boscos de Catalunya on pateixen una extremada sequera i risc d'incendis i cal una aposta de país. Des del Departament d'acció climàtica estem desplegant un gran pla de prevenció d'incendi de país per donar resposta a aquestes necessitats". - Anna Sanitjas, directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi

Cal tenir molt present que els boscos de Catalunya no són de tothom el 75% de la superfície està en mans de propietat privada. I és aquí on el Departament d'Acció Climàtica ens aliem amb aquesta propietat per portar a terme les actuacions, la cura dels boscos de Catalunya. Per això, hem desplegat una línia d'ajuts de 4 milions i mig d'euros que ara s'està executant arreu de les propietats privades de Catalunya amb coordinació amb el Centre de la Propietat Forestal. Uns treballs que serveixen per reduir sota bosc, per treure arbres i perquè en cas d'incendi els bombers puguin actuar."


En les zones estratègiques d'aquest massís ja s'han complert tasques en dues terceres parts i es preveu d'aquí a uns anys fer un manteniment i a la llarga fer-ho cada set o vuit anys. Es tracta d'un indret que ha patit diversos incendis importants.

En total, al Baix Empordà s'hi desenvoluparan actuacions en unes 175 hectàrees en espais com el Massís de Cadiretes, Gavarres, les Muntanyes de Begur i al Montgrí. En total, a la demarcació de Girona es faran actuacions en unes 600 hectàrees, en comarques com l'Alt Empordà, el Gironès i la Selva. El Departament hi inverteix més de 2 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient