Nevada intensa al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 28/02/2018

Nevada intensa i generalitzada al Baix Empordà que ha deixat imatges de postal i a pres en les zones més elevades de la comarca. Tot i que aquesta matinada i aquest dimarts a la tarda l'Empordà va quedar al marge del temporal, finalment la neu ha arribat.
 

Alerta màxima i descens de temperatures

La massa d'aire polar ha portat a un descens dràstic de les temperatures que s'han mantingut sota zero a les zones de muntanya i no han superat els 2º positius arran de costa.

El vent de component nord que ha bufat al llarg de aquest dimarts ha ajudat que la sensació de fred encara fos més intensa i és que si a mig matí a Romanyà de la Selva els termòmetres marcaven -2º , la sensació tèrmica era de 10 sota zero.

Possibilitat de glaçades

Les pluges tímides que van caure la tarda de dilluns no s'han convertit en glaçades, el que ha fet que el paisatge Baix Empordà fos un petit oasi en comparació al panorama de moltes zones de la província. Ni rastre de neu ni glaç però unes temperatures molt baixes que no han passat dels 4º de màxima.

I a les zones de platja quelcom similar, el sol que s'ha imposat bona part del dia contrastava la forta maror de mar endins que ha afectat fins a mitja tarda.

Extremar la precaució i informar-se

Malgrat que la neu hagi passat de llarg de la comarca, des de Protecció Civil es demana prudència al volant i restringir al màxim la circulació. També seguir els canals d'informació a través de ràdios i televisions i xarxes socials oficials del Servei Català de Trànsit, emergències i el Meteocat per saber en cada moment l'estat del trànsit i la previsió meteorològica. 

Els ajuntaments activen els protocols d'emergència per nevada


Durant tot el dia Protecció Civil ha tingut activada la fase d'emergència del Pla Neucat per l'episodi de nevada a tot el territori. Una pla especial que ha fet activar els protocols als ajuntaments. A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, des d'aquest dimarts a la tarda que es van convocant reunions de coordinació per la nevada. Els diferents serveis municipals com brigada, protecció civil, educació, policia local, comunicació, infraestructures i urbanisme entre d'altres han mantingut diverses trobades per coordinar totes les accions que s'havien d'abordar. 

Informació de servei


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient