El Baix Empordà manté 14 banderes blaves

El Baix Empordà manté 14 banderes blaves aquest 2018. La Fundació d'Educació Ambiental ha fet públics aquests preciats guardons reconeguts a nivell internacional que valoren i premien la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la informació i la prestació òptima de serveis.

Les platges de la comarca que obtenen el guardó són les mateixes que l'any passat, és a dir Cala Montgó a Torroella de Montgrí; Tamaru, Canadell i Llafranc a Palafrugell; La Fosca a Palamós, Es Monestrí, Torre Valentina, Cala Cristos i la Platja de Sant Antoni; Cala Rovira, Sa Conca i la platja gran de Platja d'Aro; i Sant Pol i la Plajta de Sant Feliu de Guíxols. Aquestes mencions es sumen a les de diverses platges a Llançà, Port de la Selva, Castelló d'Empúries,Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.En conjunt la Costa Brava tindrà 28 banderes i Catalunya un centenar.

3 ports del Baix Empordà, guardonats

Pel que fa als ports, l'entitat que atorga les banderes blaves n'ha guardonat a tres. El Marina Palamós, el Club Nàutic Costa Brava també a Palamós i el Club Nàutic d'Aro a Platja d'Aro. Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més platges guardonades, després del País Valencià

La Costa Brava ha tingut una evolució lleugerament descendent en els darrers anys pasant de les 16 banderes blaves del 2016 a les 14 actuals. Fa dos anys es van perdre les ensenyes a les platges begurenques i no s'han recuperat.

Veus crítiques

Malgrat que les banderes blaves gaudeixen d'una gran fama i prestigi hi ha veus que critiquen els criteris amb els que es concedeixen i afirmen que no són tan fiables com es creu. Per exemple, l'Escala i Roses han  renunciat a tenir-les i prefereixen lluitar per certificats com l'ISO 1400 o l'EMAS, que també contolen la netedat i sostenibilitat del litoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient