Totes les barques d’arrossegament de Palamós se sumen a la veda

INTERVÉ: Toni Albalat, Patró major de la Confraria de Pescadors

Des d’aquest dilluns tota la flota d’arrossegament de Palamós es troba en plena aturada biològica després que les barques de captura de la gamba ja comencessin el passat 6 de gener. La veda s’allargarà fins el 4 de març i inclou tota la flota: les setze embarcacions de pesca de gamba i les sis que s’hi han sumat en aquesta segona fase. 

L’aturada respon a la voluntat dels pescadors de complir amb els criteris de reducció de l’esforç pesquer per evitar la sobrepesca i les manques de peix. De fet, la veda d'un mes extra en el cas de la gamba està impulsada localment per l'anomenat Pla de Gestió i els pescadors són els primers interessats en seguir-la. 

Durant el mes o mesos d'aturada, en funció de les embarcacions, els pescadors aprofiten per fer feines de manteniment. Per als treballadors la reducció de l'activitat es tradueix també en en una disminució de les retribucions. L'Estat els pagarà aquest any una quarta part del temps de veda.

Malgrat les aturades, ja fa uns anys que hi segueix havent peix a Palamós durant aquestes dates. Per una banda perquè les embarcacions d'arts menors i encerclament segueixen actives. Per l'altra, degut a que també hi arriben captures dels ports de L'Estartit i L'Escala. A partir del 4 de març el producte que es comercialitzarà serà, com és habitual, de Palamós, amb excepció d’aquelles espècies que no es troben a la zona. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient