Calonge i Sant Antoni redueix el consum d'aigua un 82%

El període de sequera ha fet que l'Agència Catalana de l'Aigua hagi imposat mesures als municipis. A Calonge i Sant Antoni, això s'ha traduït que s'ha reduït un 82% el consum d'aigua respecte a l'any passat. El municipi també ha vist com s'ha passat dels 237 litres de consum per persona al dia als 189.

Calonge i Sant Antoni ha reduït un 82% el consum d'aigua respecte a l'any passat. Això vol dir que dels 27.958 m³ s'ha passat a 4.900, segons les dades dels comptadors municipals. Una xifra que s'ha aconseguit a través de les accions que ordena l'Agència Catalana de l'Aigua.

Concretament, l'aturada de les dutxes ha suposat una reducció de 7.000m³  i el de l'aturada del reg un estalvi de 16.000 m³.

També s'ha vist rebaixat el consum diari de cada individu a la localitat. Durant aquest mes de maig, la xifra se situava en 237 litres per persona al dia, mentre que al juny s'ha reduït fins als 189 litres.

És per això que des del consistori es mostren satisfets de la sensibilització, ja que la situació d'excepcionalitat va començar a principis d'any.

A més, el fet de ser una destinació turística provoca que s'hagi de sensibilitzar més el consum dels apartaments i segones residències. Per això han treballat amb les agències de lloguers, càmpings i hotels per fer èmfasi en la situació de sequera que viu el territori.

Des de l'Ajuntament recorden que la situació d'excepcionalitat no només afecta el municipi, sinó que ho fa a tot Catalunya. Actualment, els embassaments es troben vora el 25% de la seva capacitat total, fet que evidencia que les mesures d'estalvi d'aigua són més necessàries que mai.


Imatge: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient