Palafrugell fa diverses actuacions per prevenir l’abandonament de residus

Palafrugell fa diverses actuacions per prevenir l’abandonament de residus
Palafrugell

Data: 24/03/2022

Des de l’Àrea de Qualitat Urbana s’han retirat tot un seguit de tancats habilitats per a la disposició de mobles i trastos vells. El principal  objectiu d’aquesta actuació és frenar els abocaments incontrolats de residus que habitualment es feien per part de petits industrials i que generaven uns grans esforços de recollida.

Concretament, s’han fet actuacions en 10 punts de recollida de residus. En 5 dels tancats, s’ha suprimit l’annex corresponent als trastos, i es manté la part de recollida selectiva. En tots aquests tancats s’ha incorporat diferents senyals per potenciar la recollida de trastos a la porta de casa, un servei gratuït que es pot sol·licitar al telèfon 900 100 810. I en els altres 5, s’ha eliminat totalment el tancat i s’ha reubicat l’àrea de contenidors en una zona més pròxima a la trama urbana. 

En altres punts del municipi, tant a la zona de la vila com a la zona de platges, s’han instal·lat 6 càmeres de videovigilància per evitar diverses actituds incíviques, com ara l’abocament o abandonament de residus a la via pública, una pràctica totalment prohibida. 

Darrerament, s’està treballant en una nova aplicació mòbil per sol·licitar la recollida de trastos i poda a la porta de casa. D’aquesta manera s’agilitzarà el procés de petició i permetrà gestionar senzillament els dies disponibles per a la recollida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient