Poblacions en alerta pel dragatge de cinc-cents mil metres cúbics de sorra per Sant Antoni

El dragatge de 550.000 metres cúbics de sorra entre Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar per reparar el litoral de Sant Antoni de Calonge ha aixecat l'alerta en diversos punts de la Costa Brava. 

Va ser el passat mes de maig quan la subdelegació del govern de l'Estat va adjudicar la redacció del projecte d'espigons per consolidar la façana marítima de Sant Antoni i tenir un gruix de platja suficient per aguantar els temporals. Les obres començarien l'any vinent i un cop acabades es portaria sorra d'altres punts de la Costa Brava per refer la platja. 

A les mocions de rebuig al dragatge de sorra dels ajuntaments de Lloret i Tossa de Mar s'hi ha sumat també el de Santa Cristina d'Aro, que tem les conseqüències per l'ecosistema d'aquesta operació i apunta que les associacions ecologistes alerten del risc d'aquestes extraccions. 

Des de Santa Cristina demanen més informació al servei de Costes per evaluar-ne l'impacte, ja els punts d'extracció s'han assenyalat en base a un estudi ambiental de fa 15 anys.  

Els ajuntaments no són els únics que estan en alerta. Les confraries de pescadors de Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar van emetre un manifest conjunt afirmant que el dragatge de sorra afecta directament les espècies que hi viuen i van amenaçar amb possibles accions de protesta si el projecte avança. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient