Presenten Eines per l'Ecoguiatge per un submarinisme sensible amb el medi

Intervenen: Xavier Munill, biòleg del projecte; Jordi Colomí, Alcalde de Torroella de Montgrí


Es tracta d'una maleta amb eines pedagògiques per a usuaris del fons marí, empreses i centres educatius


Una quarantena de centres d'immersió de la Costa Brava participen en el projecte 'Eines per l'Ecoguiatge'. Una iniciativa per promoure la conservació del fons marí i minimitzar l'impacte del busseig en l'ecosistema del territori.

Aquestes maletes, inclouen eines que permetran als centres ensenyar la descoberta del medi, incentivar bones pràctiques i vetllar per a la seva preservació.

El paquet inclou vídeos en 4 idiomes i subtitulats que abasten els diferents hàbitats subaquàtics que podem descobrir sigui nedant amb ulleres i tub o fent immersió; completen el paquet les fitxes submergibles d’identificació d’espècies; una guia il·lustrada dels hàbitats marins per a totes les edats, però especialment atractiva per a noies i nois; i làmines de diferents hàbitats, així com una guia d’ús per als guies i instructors.

S’han produït 100 maletes que es repartiran entre els 39 centres de l’associació, a més d’altres ens com centres educatius o biblioteques públiques. També es pot accedir a tots els materials pedagògics a través d'un web.

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca i coordinat per l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics.

Des de l'Ajuntament de Torroella i l'Estartit es va valorar positivament aquest tipus d'iniciatives que busquen la complicitat de l'usuari en la preservació del medi.

L’acte d’entrega d'aquestes maletes es va realitzar aquest dimarts al Club Nàutic de L’Estartit amb la participació de totes les parts implicades en el projecte.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient