El Mercat de Palamós lluita contra els plàstics d'un sol ús

Palamós

Data: 29/10/2019

INTERVENEN: Aurora Pedregosa, presidenta del Mercat Municipal de Palamós / Cristina Mañas, gerent de la confraria de pescadors 

Per a la fruita i verdura: bosses de roba, de malla, o al cabàs. Per a carn, peix, embotit i formatges: a la carmanyola o a les bosses isotèrmiques. I per les compres a granel: pots de vidre, bossetes reutilitzables, bosses de roba o carmanyoles. Aquestes són les alternatives a les bosses de plàstic d'un sol ús que aquest dimarts al matí s'han estat explicant i repartint als consumidors i usuaris del Mercat Municipal de Palamós dins de la campanya "Mercat sense plàstic"

La iniciativa ha estat rebuda amb els braços oberts pels comerciants, i és que no només es contribueix de forma evident a reduir els residus a favor dels elements reutilitzables, sinó que també comporten menys costos als paradistes que han de comprar bosses o envasos de plàstic. 

Durant la jornada s'han fet xerrades divulgatives i s'han distribuït bosses de cotó, carmanyoles, pots de vidre o bosses isotèrmiques, en el cas del peix. I és que el Mercat del Peix, a través de la confraria de Pescadors de Palamós, també s'ha adherit a la campanya.

"Mercat sense plàstic" també inclou l'edició d'una guia dels dos mercats locals, el Mercat Municipal i el Mercat del Peix, en la qual hi ha una relació dels establiments que es  poden trobar a cadascuna d'aquestes instal·lacions. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient