Front comú per reclamar major "seguretat jurídica" davant el Pla Director Urbanístic

Baix Empordà

Data: 15/04/2021

Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Castell-Platja d'Aro s'han unit per presentar un requeriment previ al Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí (PDU), aprovat el passat 15 de febrer. En aquest sentit, els 5 consistoris reclamen a la Generalitat més claredat a la norma, així com una corresponsabilitat a l'hora d'atorgar les llicències urbanístiques.

L'objectiu del requeriment és establir una línia de diàleg i així, evitar un contenciós administratiu.

En el transcurs de la roda de premsa, celebrada aquest dijous al matí, els batlles han assegurat conviure amb una "inseguretat jurídica". En aquest sentit, afirmen que el pes de l'atorgament de les llicències urbanístiques recau íntegrament sobre els Ajuntaments, davant "una normativa que genera dubtes interpretatius i disfuncions en la seva aplicació".

Per això, els 5 alcaldes han revelat que algunes llicències estan avui dia aturades, per por a haver de respondre econòmicament en cas d'una possible denúncia.

Si bé els batlles han assegurat estar d'acord amb els objectius sostenibles del Pla Director, també consideren que cal ser revisat. Així, front comú entre Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Castell-Platja d'Aro, els quals reclamen una tranquil·litat a l'hora de donar les llicències, sense el temor a incórrer en responsabilitats patrimonials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient