La presència d’un Martinet dels Esculls consolida el turisme de natura a la Vall d'Aro

La presència d’un Martinet dels Esculls consolida el turisme de natura a la Vall d'Aro
Daniel Bonicci, membre del Grup de Natura Sterna, ha detectat al Parc dels Estanys de Platja d’Aro un exemplar de Martinet dels Esculls (Egretta gularis). Es tracta d’una espècie d’ocell de la família dels ardèids que no havia estat mai citada a la Vall d’Aro, doncs la seva àrea de distribució s’estén per les costes tropicals atlàntiques africanes -des del golf de Guinea a Mauritània-, les costes del mar Roig i les costes africanes i asiàtiques de l’oceà índic, fins al sud-est de l’Índia.

La seva presència ha generat enrenou entre el col·lectiu ornitològic català i nacional, i els registres a les plataformes de ciència ciutadana consultades confirmen la presència de naturalistes de gran part de Catalunya en aquest espai. Aquesta raresa ornitològica ha portat fins a Platja d’Aro visitants del Baix Empordà, el Gironès, el Berguedà, el Solsonès, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Maresme, el Baix Penedès o la Cerdanya, unes dades que reflecteixen només la visita d’aquells que han aconseguit veure i registrar la seva observació.

Segons el criteri del Grup de Natura Sterna aquest és un bon exemple que demostra que espais com el Parc dels Estanys de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró són un dinamitzador i atractiu turístic que ens apropa a un model de turisme sostenible i de qualitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient