La Llevantada deixa quasi 100 l/m2 i inunda carreteres i carrers

Fort temporal de Llevant amb precipitacions intenses que han deixat altre cop imatges de carrers inundats, embornals escopint aigua i una llum que ha semblat pràcticament negre nit tota la tarda d'aquest dimarts. La Llevantada ha escombrat el territori català entrant pel País Valencià i arribant a la tarda a les Comarques Gironines.

Al Baix Empordà les precipitacions han estat elevades amb 99 l/m2 a Torroella de Montgrí, 66 a La Tallada o 49 a La Bisbal segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. L'onatge també ha estat important amb altures que han arribat als 3 metres segons l'Agència Estatal de Meteorologia.

Diverses incidències viàries

Les precipitacions han caigut intenses i amb poc temps deixant diverses incidències viàries i carrers negats. La C-31 ha quedat tallada un km al trànsit a l'altura de Calonge en direcció a La Bisbal i les Avingudes s'Agaró, Castell d'Aro i Platja d'Aro de Platja d'Aro i s'Agaró han quedat negades. A Sant Antoni la circulació ha hagut de ser molt lenta a l'Avinguda Catalunya per excés d'aigua i diversos carrers del nucli han quedat completament inundats. La mateixa sort que ha tingut l'Avinguda 11 de Setembre de Palamós i diversos carrers de la ciutat. A Palafrugell la Policia Local ha hagut d'intervenir a Tamariu i a la rotonda de Palafrugell nord en direcció Begur.

Els rius i rieres han augmentat exponencialment el seu cabal com la de Calonge, el Ridaura o l'Aubi que persentava aquest aspecte a l'entrada de Palamós.

Plans d'emergències activats

La Generalitat ha activat el pla per inundacions mentre que les brigades municipals aquest dilluns ja aixecaven embornals, netejaven rieres i facilitaven la desembocadura al mar.
L'alerta pel temporal de Llevant encara ha de durar fins aquest dimecres per això es recomana tenir cura dels tendals i elements al balcó, no acostar-se a les esculleres i passejos marítims, conduir amb preacaució i disminuir la velocitat i no aparcar ni circular en zones inundables.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient