Impulsen rutes d'immersions subaquàtiques ecoguiades

L'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub impulsa una ruta d'immersions ecoguiades a la Costa Brava amb l'objectiu de donar a conèixer els valors naturals subaquàtics de la zona i com conservar-los. El projecte cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

En una clara aposta per la sostenibilitat d'activitats subaquàtiques com el busseig i l'immersió lleugera, l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava està tirant endavant el projecte 'Eco-sub Costa Brava'.

Aquest projecte consisteix en la creació d'una ruta d'immersions ecoguiades fetes a mida per a cada capbussador que permetrà als usuaris conèixer al 100% els valors naturals subaquàtics de la Costa Brava i com conservar-los.

Les rutes estaran creades a través de dotze eixos d'interès natural subaquàtic imprescindibles per conèixer la biodiversitat amb informació rellevant sobre aquests. Cada eix d'interès s'explica a través d'una immersió especialment emblemàtica en el seu àmbit. A més es realitzarà un catàleg amb totes les altres immersions de la Costa Brava on es pot aprofundir en el mateix eix i també un catàleg exhaustiu d'entre 150 i 200 immersions dividides per zones i classificades segons els diferents eixos d'interès natural subaquàtic que s'hi poden tractar.

Els dotze eixos són les gorgònies i els coralls, els grans meros, la posidònia, els nudibranquis, els vaixells enfonsats, els peixos especials, els bancs de peixos, les espècies sense caps ni peus, la penombra, els petits peixos, els depredadors, i la neteja del mar.

Com a material complementari es disposarà d'un 'logbook' on els capbussadors podran registrar totes les immersions que facin fins a completar la seva pròpia ruta i es farà un vídeo de bones pràctiques en immersió.

Eco-sub Costa Brava és la culminació de diverses iniciatives impulsades per Costa Brava Sub, cofinançades pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEM) a través del Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava.


Vídeos ​cedits per Isahac Garzon 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient