Forallac farà el porta a porta a tot el municipi el 2020 després de l'èxit de Fonteta

Forallac

Data: 04/10/2019

INTERVÉ: Josep Sala, alcalde de Forallac

Forallac vol estendre el funcionament de la recollida d'escombraries porta a porta a tot el municipi a partir del proper gener. Abans de l'estiu es va implantar el servei al poble de Fonteta i la idea era continuar progressivament per tot el terme municipal. Vist l'èxit i els bons resultats obtinguts, ara s'ha decidit que la implantació es faci tota de cop amb el nou concurs d'escombraries

En un principi es va començar per Fonteta perquè tenia la població més estable. Un dels reptes que planteja Forallac és que té molts nuclis, a més d'una gran quantitat de residents i negocis de temporada, i això en complica la recollida. 

En qualsevol cas, l'experiència és més que positiva per l'Ajuntament. En menys de mig any s'ha arribat a superar el 90% de separació de residus i toca apostar-hi per tot el municipi. Com que s'havia de fer un nou contracte d'escombraries, en el plec de condicions es demanarà que des del principi de l'adjudicació, el gener del 2020, es cobreixi tot el territori de Forallac. 

Pel que fa al funcionament del sistema, els cubells que s'entreguen a cada domicili tenen xips i amb ells l'empresa que gestiona la recollida registra l'activitat per fraccions. D'aquesta manera es poden aplicar bonificacions o sancions a les taxes d'escombraries dels propietaris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient